Colorful Educational Centre-Day Care de kleine Kikker by Drost - van Veen architecten

This is new colorful building conceived as a contemporary type of farm located in 520 sqm of De Uithof, Utrecht, The Netherlands and was designed by Drost - van Veen architecten. The coloured facade and the aluminium roof contrast the rustic environment. The silhouette of the pointed roof refers to the existing farm building.
Towards the back of the building, it transforms into a modernistic, functional building, with a flat roof, instead of a farm. The new extension contains four children’s groups, age 0-4. The building is symmetrical and is two stories high. The organization of the day-care is mirrored across the building’s central axis. The front is reserved for the employees, the middle zone is used as playground and entrance, while the zone at the back contains the children’s groups. The big balcony at the back of this zone creates the outdoor space for the children on the first floor and also functions as a sun canopy against direct sunlight for the ground floor.

Share on Google Plus

About Brett

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment


Post a Comment